Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на главния

...
Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на главния
Коментари Харесай

Сарафов: „Барселонагейт“ и „Чекмеджегейт“ са под личния контрол на Гешев

„ Делата за чекмеджетата и Барселона са  под персоналния надзор на основния прокурор  и когато връзките му с Бойко Борисов се изопнат,  той задава ритъма на следствие „, това каза предзаместник основният прокурор Борислав Сарафов.
„ Иван  Гешев въздейства директно на вътрешното разбиране на наблюдаващите прокурори по значимите каузи . Тези каузи, които сега се засилват, се съгласуват персонално с него. Нали не смятате, че наблюдаващите прокурори по лична воля внезапно са решили да се засилват и да форсират интензивно разследването… Сега се следи активизиране на такава процедура.  Наблюдаваме тежко извращение и потребление на институцията „ прокуратура “ в интерес на персоналния интерес на Иван Гешев . Това е неприемливо и може би касае корист с права “, добави Сарафов.

Той акцентира, че връзките му с Гешев са се влошили  заради разминаване  – Сарафов е очаквал  обикновено работно и професионално равнище , до момента в който Гешев, съгласно него,  очаквал угодливост и сляпо послушание. 

Когато намерено на конференция той ме атакува, аз трябваше да се защитя по някакъв метод . Очевидно има отрицателно отношение към мен, което тогава извади на показ…   Откакто се разбра, че ще има механизъм за надзор и следствие на основния прокурор,  връзките сред Гешев и политическата класа се нагнетиха „, съобщи Сарафов.
Той добави , че има звено за външно наблюдаване , което се управлява от бившия шеф на „ Вътрешна сигурност “ Стефчо Банков, и се намира в Съдебната палата. По думите му то  организира нелегално следене, наблюдаване и записване на политически, стопански, вътрешен съперници .

Той показа, че  в ресторант „ Осемте джуджета “ се е виждал един или два пъти с Иван Гешев :

„ Това заведение е магистратско, събират се сътрудници. Ходил съм там  не повече шест-седем пъти, с цел да се видя с сътрудници.  Тогава  това място не беше токсично, каквото е към сегашния миг … Никой не обърна внимание на думите на същинския потърпевш от проблема „ Осемте джуджета “ – Явор Златанов, че са го плашили с Иван Гешев, който е назначен от някогашния следовател Петьо Петров, по прочут като Пепи Еврото.  Гешев и Петров се познават от доста време … Това е едно от делата, които  постоянно са били на трупчета “. 

Сарафов разяснява и новината за гибелта на Ангел Христов, единия от така наречен братя Галеви. По времето на Борис Велчев като основен прокурор Сарафов е управлявал екипа, разследвал активността на двамата. Според него  Христов е влезнал в България през зелена граница .
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР